Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a képzés?

A képzés tandíja félévente 225 000 Ft. A képzés díját általában egy összegben kell kifizetni a 6. oktatási hétig, de lehetőség van részletfizetésre is. A részletfizetés során három részletben kell a tandíjat befizetni, az utolsó részlet teljesítése általában a 12. oktatási héten történik. A képzésre lehetőség van diákhitel felvételére is, amelyet a jelentkező saját maga intéz.

Milyen módon történik a tandíj befizetése?

A tandíj befizetése történhet a Cég által (átutalással, számlakérő nyilatkozattal) vagy egyéni befizetéssel Neptun Hallgatói Rendszeren keresztül (egy összegben vagy maximum három részletben átutalva félévente).

Mikor és hogyan kell jelentkezni a képzésre?

A képzésre való jelentkezési szándékot minden tárgy év szeptember 1-ig, de legkésőbb a képzés első oktatási napjáig kell eljuttatni Intézetünkbe elektronikus vagy személyes úton.

Érdekel a képzés, előregisztrálok

Biztosan jövök, jelentkezem

Mi történik a képzésre történő jelentkezés után?

Jelentkezését e-mail-ben igazoljuk vissza.

Mikor indul a képzés?

A képzés minden év szeptemberében indul minimum 15 fő jelentkező esetén.

A hét melyik napján vannak az órák és milyen időtartamban?

Az órák csak pénteki napokon vannak, 9:00-16:30 között. Más napokon nem áll módunkban órát tartani.

Milyen arányban kell az órákon részt venni?

Az Óbudai Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának (TVSZ) megfelelően kell az órákon megjelenni. Amennyiben ez problémát jelent, akkor lehetőség van Egyéni Tanrend igénylésének a TVSZ-nek megfelelően.

Milyen követelményeket kell teljesíteni a képzés során?

Félévente 14 hétig tart a szorgalmi időszak, így a tanítási időszak is. Általában félévente 3-4 tárgyból szükséges évközben megszerezni az érdemjegyet házi feladat beadásával vagy zárthelyi megírásával; valamint 3-4 tárgyból vizsgát kell tenni.

Milyen diplomát fogok kapni?

Ha az alapdiploma megnevezésében szerepel a mérnök szó, ez esetben a diploma megnevezése Metrológus Szakmérnök, egyébként (pl. bölcsész vagy gazdasági) végzettség esetén Metrológus Szakember.

Van-e eltérés a Szakmérnök és a Szakember képzések tantárgyai között?

Nincs, elnevezésében más diplomát kapnak, de az elvégzendő tananyag azonos.

Mi a képzésük specialitása?

Oktatásunk során nagy hangsúlyt fektetünk a tananyag gyakorlatorientált elsajátítására. Pl. akkreditált labor tanulmányutak, mérési bizonytalanság számításának részletei, jártassági vizsgálatok kiértékelésének gyakorlati megközelítése.

A korábban megszerzett tárgyak beszámíthatóak-e?

Mivel a Metrológus Szakmérnök/Szakember képzés szakmaspecifikus, ezért általában az alapképzésen tanult tárgyak tematikái nem fedik le a képzésünket, ezért nem fordulhat elő beszámítás.

Lehetséges halasztás a képzés során?

Igen, az Óbudai Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata szerint lehetséges.