Hallgatóink mondták rólunk…

A képzést ajánlom mindenkinek,  aki a  metrológiát a gyakorlatban is műveli, különösen ha vizsgáló/kalibráló laborban dolgozik. Én a nyugdíj előtt vágtam bele, és úgy gondolom megérte. Nagyon sok napra kész ismeretet szereztünk, nekem különösen tetszettek a metrológiai gyakorlatok és a beszámolók kapcsán a szabad témaválasztások.”      Orbán Mihály 62 éves villamosmérnök, MVM Paksi Atomerőmű Zrt. (2019)

“Örömmel töltött el, amikor az első évfolyam indításáról értesültem. Úgy éreztem éltes fejjel is nagyon sok tanulni valóm van mérésügy, metrológia területén, bár közel húsz éve ezen a területen töltöttem szép éveimet, ezért jelentkeztem a kurzusra. Kikapcsolódás, felüdülés volt számomra az órákon való részvétel. Az előadók szenzációsan felkészültek és tudásukat átadni akarató igazi profik. Kezdeményezésetek a képzés szükségességére, nem kérdés, ezt nap, mint nap tapasztalom. Az ipar egyes területein a felhasználónak fogalma sincs arról, mi is a metrológia, és annak fontossága. Kezdeményezésetek nagyszerű. Remélem minél szélesebb körben érvényesül a metrológus, mint szakma szükségességének érvényesülése, nem csak a beszivárgott Lajtán túli, érettebb szervezeteknél.”Pertl Viktor (2019)

“Első munkahelyemen eltöltött éveim alatt fogalmazódott meg bennem, hogy a méréstechnikát és annak tudományát érdekesnek találom. Ugyan mérnökként végeztem, de az én területemen csak futólag érintettük ezt az ágazatot. Személyiségem és szakértelmem fejlesztését mindig is fontosnak tartottam, így kíváncsiságból jelentkeztem saját finanszírozásból, és nem azért, mert kimondottan szükséges lett volna a munkámhoz. És a döntésem nem bántam meg. Kimondottan széles mosollyal emlékszem vissza arra az egy rövid évre, amit a képzésen töltöttem, ami köszönhető több dolognak is. Sajnos minél több dolgot megtanulunk, annál inkább rájövünk, milyen keveset is tudunk, de a képzés felnyitotta a szemem, mennyire tág is a világ a mérés terén, és mennyi területéről nem is hallottunk még idáig kis hazánkban. Kimondottan köszönöm az oktatóknak a törődő hozzáállását és az elmélyült anyagot, melynek ha minden részét nem is fogom használni, de érdekesnek találtam. Külön élmény volt egy meglehetősen széles korosztállyal együtt dolgozni, más-más területek háttereivel tárgyalni és a különbségek ellenére egy nyelvet beszélni a témákban. Egyet kell értenem évfolyamtársaimmal, a téma fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, és remélem, minél több évfolyam jön majd nyomunkban.” Molnár István, 28 éves anyagmérnök, minőségbiztosítási vezető  (2019)